Min kärlek till bilar

Välkommen till den här bloggen, där jag kommer att skriva om allt mellan himmel och jord avseende bilar. När jag var liten fick jag en Volvo V70 av min bilälskande pappa. En leksaksbil alltså… Men det skulle visa sig att jag delade intresset med honom, vilket han med stor glädje upptäckte när jag bara var fem år. Jag brukade följa med honom ut i verkstaden för att se på när han mekade med någon gammal skrothög, och så fort jag blev gammal nog var det jag som stod för mekandet.

Min första riktiga bil

Min kärlek till bilar

Det var – tro det eller ej – även en Volvo V70 som blev min första riktiga bil. Som om jag hade förstorat den lilla modellbilen jag fått av min pappa kunde jag nu, 18 år gammal, köra omkring i min egen begagnade Volvo – och inte hemma på vardagsrumsmattan, utan på vägarna. Det var en frihetskänsla som hette duga! Det dröjde dock inte länge innan jag bytte ut den, och den här gången blev det en Saab. En Saab 9-3X, för att vara exakt. Det var en riktig investering.

Min bilresa

Även om min nya Saab var begagnad fick jag punga ut alla mina besparingar. Jag hade jobbat hårt under flera år, och nu kunde jag alltså köpa min drömbil. Den känslan går inte att beskriva. Bort åkte den gamla Volvon, och in med den nya Saaben! Min kärlek för lite äldre bilar har dock inte försvunnit, och jag köper fortfarande med jämna mellanrum ”renoveringsobjekt” som jag kan ha leka med. Den här bloggen kommer att handla om just det; min kärlek till allt som har med bilar att göra.

Jag är intresserad, inte bara av bilar och motorer och hur man kan bygga om dem, utan också av bilmarknaden och dess nyheter och innovationer. Särskilt spännande tycker jag det är med elbilar, som verkar ta en allt större plats på marknaden. Jag tror att elbilar är framtiden. Det är ju inte helt miljövänligt med bensindrivna bilar tyvärr, så kanske skulle man investera i en elkärra någon gång i framtiden. Följ med mig på min resa, och läs om allt som har med bilar att göra, om du är lika biltokig som jag!