Om Jaguar E-type Zero

Enligt de flesta så kanske inte elbilar brukar kvala in på kategorin av de snyggaste bilarna, det finns dock en elbil som absolut har en plats där och det är Jaguar E-type Zero. Jaguar satsar nu stenhårt på elbilar och har som målsättning att alla nya bilar från och med år 2020 ska drivas av el på något vis. Jaguars elbil, som har fått ta emot mycket positiv kritik runt om i världen, är ett lyckat exempel på Jaguar Land Rovers satsning och engagemang i att skapa fordon utan utsläpp.

Hög prestanda

Om Jaguar E-type ZeroE-type-modellen Zero är en renoverad variant av den läckra bilen Jaguar E-Type Roadster Series 1.5 från 1968. Bilarna är i stort sett identiska bara att de har förvandlat den äldre modellen till en elbil. Bilen har en elmotor som med hjälp från litiumjonbatterier trycker ur sig hela 300 utsläppsfria hästkrafter. Elbilen har för att vara just en elbil oerhört hög prestanda och den slår till och med den äldre varianten med cirka 1 sekund på 0-100 km/h, 5,5 sekunder tar det för modellen Zero att nå 100 km/h.

Batteritid

Är du intresserad av att införskaffa en elbil så är batteritiden en viktig del att ta i beaktning. Batteriet hos Zero-modellen har en lagringskapacitet på 40 kWh och när bilen då är fulladdad kan du köra 27 mil innan du behöver ladda batteriet på nytt. Även om bilen utifrån sett liknar Jaguar E-Type Roadster från år 1968 så har mycket moderniserats, inte bara att den drivs av el. Till exempel så är knapparna på instrumentpanelen borta och istället digitaliserade och strålkastarna har nu ledlampor för energiförbrukningens skull.

För alla de som i nuläget äger den äldre versionen av E-type, men känner sig sugna på att köra med en elbil finns möjligheten att konvertera till elversionen av bilen. Detta till ett betydligt billigare pris än att köpa en helt ny elbil. Priset för att köpa en ny bil av just denna modell ligger runt 300 000 pund, alltså närmare 4 miljoner svenska kronor. Skulle du ångra dig efter bytet till el går det alltid att ångra sig och byta tillbaka. Jaguar tror att elbilen kommer att släppas under sommaren 2020