Om mig och min blogg

Kul att du har klickat dig in på den här bloggen om elbilar! Jag som skriver den har varit intresserad av ämnet under en längre tid nu och har samlat på mig en stor kunskap genom åren. Det finns så mycket intressant som händer på elbilsfronten just nu. Därför är det en spännande tid att vara intresserad av ämnet. Jag vill gärna dela med mig av nyheter och info om elbilar, samt få andra att bli intresserade!

Varför elbilar?

Det finns många anledningar att intressera sig för elbilar och jag kommer definitivt att behandla dem alla. Jag har alltid varit intresserad av bilar, ända sedan jag var liten. Med tiden har jag lärt mig allt mer om klimathotet och det problem som traditionella förbränningsmotorer utgör. Fossildrivna bilar släpper ut koldioxid och bidrar till att värma planeten. Därför kom jag att intressera mig för elbilar som ett alternativ och det är en hel värld att upptäcka!

Om mig och min blogg

Elbilar och klimatet

Det finns flera miljöfördelar med elbilar. Den främsta är att de orsakar långt mindre koldioxidutsläpp än vad bilar som drivs av bensin och diesel gör. Eftersom en elbil drivs av ett batteri är det enkelt att se till att användningen av den är klimatneutral. Ladda den bara med förnybar energi så har du dragit ditt strå till stacken! Det finns de som hävdar att produktionen av elbilar släpper ut så mycket koldioxid att det går på jämnt ut, men det är inte sant.

På den här bloggen kan du läsa massor om olika aspekter av elbilar. Det sker ständigt förbättringar i produktionen och nya modeller skapas på löpande band. Det finns allt från lyxiga modeller, till mer folkliga – elbilsmarknaden fullständigt blomstrar just nu. Men det finns också problem att ta med i beräkningarna när det kommer till elbilar, inte minst har det att göra med motståndet som de möter från fossillobbyn. Men även inom själva elbilsmarknaden finns det saker att förbättra. Hur som helst – välkommen!