Topp hetaste elbilar

Ingen lista över de mest eftertraktade bilarna just nu är komplett utan att nämna Tesla, som med sin tekniska innovation och ledande design placerat sig som en stor konkurrent på marknaden. Nyligen lanserades Tesla Model 3 som är ett hopkok av alla de framsteg Tesla utvecklat de senaste åren. Model 3 är en distinkt syn på vägarna när den accelererar förbi i rasande hastighet. Med sin enkla men ändå unikt iögonfallande design påminner den inte om någon annan elbil. Och till råga på allt har Tesla fått ner priset på bilen rejält!

Nissan Leaf

Nissan Leaf var tidig på marknaden, som det första riktiga alternativet för massproducerade bilar, och idag är Leaf ett av de mest ekonomiska alternativen när du ska välja elbil. Med en räckvidd på över 360 km med versionen E+ tillhör Leaf de mest praktiska bilarna. Utseendemässigt har Leaf utvecklat den konventionella elbilsdesignen, med stilrena detaljer och en skulpterad motorhuv. Interiören i Nissans senaste modell håller samma stil som tidigare, men med den nya karossen och otroligt elsnåla motorn har Leaf positionerat sig som en mycket eftertraktad modell.

Topp hetaste elbilar

Porsche Taycan Turbo

Det flesta som funderar på att köpa elbil vet kanske inte att Porsche också utvecklat sina egna svar på marknadens begär, men vissa har fått upp ögonen för den nya Taycan-modellen. Till skillnad från Nissan Leaf, och i viss mån även Teslas modeller, är Taycan en sportbil från grunden. Med hjälp av nya innovationer har Porsche kraftigt begränsat tiden det tar att ladda nya Taycan, och briljerar med möjligheten att ladda hundra kilometers räckvidd till batteriet med bara fem minuters laddningstid, samt fylla batteriet till 80 % på knappt 25 minuter.

Dessa batterier ger kraft åt bilens dubbla motorer, vilka driver varsin axel som accelererar bilen till 100 km/h på lite över tre sekunder. Porsche har designat bilen till att kännas och se ut som en sportbil värt namnet. Bakifrån liknar den en konventionell elbil, men framtill är det omöjligt att ta miste på vad den verkligen är – ett fartmonster. Inuti är sittutrymet lågt till marken men bekvämt, och interiören är stilrent designad. Inuti har bilen en digital touch-skärm för att kontrollera ljuslägen och värme, samt en mindre display för att programmera GPS och lyssna på musik.